2023 m. birželis. Statistika

Antradienis, 20 birželio 2023

Šiame Realu TV laidos „Realu Pulsas“  epizode aptariama šių metų gegužės mėnesio nekilnojamojo turto rinka, jos statistika ir apibendrintos ekspertų įžvalgos. Kokia gi buvo pavasario pabaiga Lietuvos NT rinkoje?

Inreal, Realco ir Citus ekspertai, apibendrindami gegužės mėnesio rezultatus, teigia, jog gegužė didmiesčiuose buvo šiek tiek aktyvesnė nei balandis, tačiau ne tokia aktyvi kaip gegužė praėjusiais metais. Šiandien matomą sumažėjusį būsto rinkos aktyvumą lemia suprastėjusios ekonominės aplinkybės, o ypatingai  - išaugusios palūkanos.

Padidėjęs Euribor‘as lemia pirkėjų sprendimą atidėti būsto pirkimą vėlesniam laikui. Tai patvirtina ir mažėjantis išduodamų būsto paskolų skaičius. Lietuvos banko duomenimis, šiemet būsto paskolų išduota 17 proc. mažiau nei priešpandeminiais 2019 m.

Ekspertai vieningai sutaria – būsto įperkamumas Lietuvoje mažėja. Kaip tai paveiks visą rinką? Vis daugiau gyventojų, negalėdami įsigyti būsto, jį nuomoja, tad galime ilgainiui nuomos segmente pamatyti tam tikrų kainų pokyčių.

Daugiau žiūrėkite laidoje.

Rekomenduojame