2024 metų spalva: kaip ją atskleisti interjere?

Ketvirtadienis, 01 vasario 2024

Autorius: Magrės baldai

2024 metų „Pantone“ spalva – „Peach Fuzz“. Tai šiltas, subtilus persikų atspalvis, kuris neabejotinai suteikia švelnumo ir elegancijos bet kokiam interjerui. Ši spalva yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori į savo namus įnešti šiek tiek šviesos ir šilumos, neprarandant subtilumo. „Pantone“ pristatomi atspalviai gali tapti įkvėpimu norint atnaujinti pabodusias erdves – patikusius tonus galima integruoti subtiliai, taip, kad šie neerzintų ir netrukdytų kurti ilgaamžio interjero. Taigi, kaip šią žaismingą ir šiltą spalvą pritaikyti savo namų interjere?

Jaukūs akcentai

„Peach Fuzz“ spalvos detalės gali atgaivinti bet kurią erdvę. Smulkios detalės – pavyzdžiui, keramikinis dubuo vaisiams švelnių tonų virtuvėje, naujas gėlės vazonas miegamajame ar savo tekstūra ir pasteline persiko spalva „minkšti“ rankšluosčiai vonios kambaryje – gali padėti sukurti šiltą ir jaukią atmosferą. Tai puikus būdas įtraukti madingą spalvą į savo namus, nieko per daug nekeičiant ir neinvestuojant didelės sumos.

„Peach fuzz“ ir pagrindiniai namų baldai

Pagrindiniai namų baldai, tokie kaip sofos ar minkšti kampai, taip pat gali atspindėti 2024 metų „Pantone“ spalvą. Pavyzdžiui, lietuviškas prekių ženklas Magrės baldai siūlo įvairius minkštuosius baldus, o apmušalų pasirinkimas išties platus. Skoningai priderintas šio švelnaus persikų atspalvio minkštas kampas gali tapti pagrindiniu svetainės akcentu. 

Ir tai ne apie trumpalaikes tendencijas. Išskirtinių atspalvių minkšti baldai daugelyje minimalistinių ar industrinių interjerų pasirenkami kaip akcentai. Ypač jei baldas ne tik stilingas ir patogus, bet ir papildytas naudingomis funkcijomis (pavyzdžiui, reguliuojamais atlošais, integruotomis USB jungtimis ar net garso kolonėlėmis).

Tekstilės gaminiai

Tekstilės elementai, tokie kaip patalynės užvalkalai, užuolaidos ar kilimai, taip pat gali būti puikus būdas perkelti „Peach Fuzz“ spalvą į savo namų interjerą. Subtilūs tekstilės akcentai suteikia erdvei šilumos ir jaukumo. Be to, jie leidžia lengvai keisti kambario nuotaiką. Tiks tiek minėtieji vonios rankšluosčiai, tiek lininė staltiesė ar minkštas pastelinių persiko spalvų kilimas. Didesni ar mažesni pokyčiai pakeis interjero nuotaiką.

2024 metų „Pantone“ spalva „Peach Fuzz“ idealiai tinka tiems, kurie nori sukurti subtiliai šiltą, jaukią ir stilingą namų aplinką. Žinoma, svarbu atsižvelgti į įkvepiančios metų spalvos intensyvumą – jei tai modernus interjeras, tikėtina, tiks ryškesnės detalės, jei tai skandinaviškas, minimalistinis interjeras, verta dairytis labiau pastelinių persikinių tonų.


Temos: Interjeras